6 okt

Uppdaterade riktlinjer för kontrastmedelsanvändning

Kontrastmedelsgruppen i SFBFM har uppdaterat de nationella rekommendationerna om användning av kontrastmedel liksom information om och riktlinjer vid överkänslighetsreaktioner. Samtliga...

16 sep

Nya hedersmedlemmar i föreningen.

Två nya hedersmedlemmar valdes in i SFBFM på årsmötet i Göteborg. Olle Ekberg, Malmö och Göran Karner, Motala/Vadstena.

11 aug

HRCT - Diagnostik och sjukdomsöversikt.

Nu finns en lättöverskådlig introduktion på svenska om HRCT (High Resolution Computed Tomography). Boken är skriven av Carl Lamm och Fredrik Ahlfors och är tänkt som ett praktiskt arbetsverktyg...

30 jul

Working in Sweden as a radiologist?

Interested in Swedish radiology? Here is information regarding how you should do to be able to work here and how you can get more information.

18 jul

Söker Du jobb, eller kanske ''jobbare''?

På ESR JobForum kan den som söker arbete och den som letar efter en radiolog knyta kontakt inom hela Europa.  Annonserar man efter radiologer här når man fler än 55 000 radiologer! 

10 jul

Läs om den nya specialitetsindelningen.

Nu har Socialstyrelsen publicerat en rapport med den nya specialitetsindelningen. De nya föreskrifterna börja gälla den 1 januari 2014 och innebär stora förändringar för oss.

5 jul

Kan man vara allergisk mot kontrastmedel?

Ja det tycks så. Den alltid så välinformerade och produktive Ulf Nyman presenterar en mycket intressant fallstudie som tyder på äkta kontrastmedelsallergi hos en patient.

22 jun

Lathund för blivande specialister.

Socialstyrelsen har tagit fram en lathund med anvisningar för ansökan om specialistbevis inom nya ST. Anvisningarna gäller bevis om specialistkompetens för sökande som fullgjort sin ST i Sverige.

13 maj

Nu betalar Du medlemsavgiften via hemsidan

Nu kan Du betala medlemsavgiften med kreditkort eller direkt via Internetbank. Du kommer också inom kort att kunna kontrollera om Du betalt årets avgift eller inte.

13 maj

Läkaresällskapet och SPUR-frågan

Efter den massiva kritiken av hur förändringen av SPUR-organisationen genomförts kommer nu Svenska Läkaresällskapet med ett uttalande om hur man ser på frågan och hur ordningen skall kunna...