SFPR - utbildning

ST-kurs i Barn- och ungdomsradiologi

En veckolång ST-kurs i Barn- och ungdomsradiologi hålls återkommande, vanligen årligen. Kursen hölls senast i Göteborg i mars 2023 och nästa kurs planeras i Stockholm 2024. Mer information kommer framöver. 
Utbildning i Barn- och ungdomsradiologi                                               
  • Under Röntgenveckan erbjuds ofta en kortare (halvdag- eller heldagskurs) inom barnradiologi samt en fallpresentationstävling. Under Röntgenveckan i Uppsala 2023 hålls dessa under onsdagen 13/9.  
  • Under Röntgenveckan 2023 i Uppsala ges även 13/9 en kort kurs i Barntrauma på nivån level III / bakjourskola. För mer info ser Röntgenveckans hemsida. 

Välkommen till Barnradiologidagar Sigtuna 20/11 – 22/11 2023


Se vidare under kurssidorna för information och anmälningsformulär.

OBS! Senaste anmälningsdag 2 oktober!

20-22 november 2023 återkommer de uppskattade Barnradiologiska dagar i Sigtuna. Dagarna är tänkta som vidareutbildning inom barnradiologi och riktar sig till alla som jobbar helt eller delvis med barnradiologi, på stora eller små sjukhus. Målet är att alla ska lära sig något nytt, oavsett som man jobbar som barnradiolog på en stor barnradiologisk enhet eller arbetar delvis med barn på ett mindre sjukhus. Vi kommer varva föreläsningar med interaktiva moment och pass med nyheter och fallpresentationer inom alla blandade områden. Temat för föreläsningarna i år är "Knölar - så gör vi".  Vi börjar med lunch på måndagen och håller på till lunch på onsdagen. Genom att alla deltagare och majoriteten av föreläsarna bor på Sigtunagården hoppas vi på många tillfällen till diskussioner och utbyte av erfarenheter. . 

Bild från en fikastund under de barnradiologiska dagarna i Sigtuna hösten 2022.