Nya riktlinjer för utbildning i neuroradiologi

Vid det senaste UEMS Council möte i Neapel i början av oktober antogs s.k. Chapter 6 dokument avseende neuroradiologi och interventionell neuroradiologi.

Detta betyder att det nu finns Europeiska riktlinjer för dessa utbildningars innehåll. När det gäller klinisk neuroradiologi är innehållet inte på något sätt revolutionerande och ansluter väl till våra svenska riktlinjer inom BFM och grenspecialiteten neuroradiologi.

Däremot när det gäller interventionell neuroradiologi är det en stor nyhet då det innebär att fem specialiteter har kommit överens om en gemensam utbildning. Det gäller radiologi, neuroradiologi, neurokirurgi, neurologi och kardiologi som tillsammans tagit fram detta program vilket alltså godkändes i UEMS Council för en månad sedan.

Läs mer på Svensk Förening för Neuroradiologi »